"Kita dilahirkan dengan 2 buah telinga di kanan dan di kiri, supaya kita dapat mendengarkan semuanya dari dua buah sisi. Untuk berupaya mengumpulkan pujian dan kritikan dan memilih mana yang benar dan mana yang salah."

meh join ucu nk?

Thursday, 28 April 2011

"Jom Join Bloglist Akhi Jamal"..geng,cm best jek ✿♥‿♥✿


sile klik banner ni tok join ye bg kawan-kawan ucu yg berminat ^_^

Knape nk masuk bloglist akhi jamal ni ek?
  • First,syarat yg mudah
  • Second,first time nk join bloglist..teruje u know..hehe
  •    Then,nk dapat rmai  knalan n kongsi ilmu dan sgale bagai yg bermanfaat dpd kengkawan sume
  • Seriesly ana xde niat nk MENCAPAB<<tau x mknenye?x tau sile bkak kamus bahase tamil>>
  • Em,pas 2 ape ek..three la kan..huhihu..gurau jek..
  • 2 je kot..de lg..tp mls nk bebel pepanjang..


Knape akhi  jamal patot pilih blog ana?
  •    PERTAME..cewah…xdela..ana xkesa pon akhi jamal nk pilih ke idak..ana join skadar tok memeriahkan segmen akhi..hehe
  • Bergantung pade akhi tok pilih blog ana @ x..
  • Peaceeeeeeeeee <(^_^<)


kenapa tertarik dengan blog akhi Jamal ni ek?
  •  Secare jujurnye,memule tngok header 2 ingt akhi ni student mosir..xpon student yg blaja kek jorden sinun..hehe..2 yg cm nk lawat jek blog ni..yela kan..ana kan nk p mosir..so,ana ske tngok pd kengkawan yg dah blaja sane..so,leh tnye pngalaman bagai..hihuhi..
  •  Pas 2 bile terjah kat ‘author’, rupenye plaja msie jek..kat UITM..amek  bachelor electrical engineering (power)..pehhh....dahsyat..mmg POWER
  •      Pas 2 scroll2 lg ke bawah,upenye akhi dlu blaja kek johor...gaknye akhi org johor kot.. senegeri la ngn ana..hehe
  •        Profie akhi 2 leh jdik cntoh wat ana tok wat resume..cme akhi x ltak result xm jek..hehe
  •     Lg yg wat ana tertarik 2, wlupon amek elektrik, ttap kkalkan identiti islam..fuhhh..tabik springgggg
  •         Terjah pnye terjah lg kat blog akhi ni, mmg best la..de tuto..bnyk bantu ana la gak..bru ana tau ape 2 SEO(search engine optimization)..ana ingt CEO..hehe..


==== >Ni nk tegur cket ni (akhi jamal yg suh tego taw)....ana cme nk ckp,blog akhi mantop!! Peaceee (^_^)Y
==== > La...akhi jamal ni la yg add ana ke goup tutorial nuffnang 2..hehe..bru ana prasan

PS >> Sbagai renungan bersama <<
~Duhai Wanita~
Jadilah seperti mawar..

Bukannya mawar biasa tetapi mawar yang berduri..
Yang tinggalnya di taman larangan..
Sukar untuk dipetik oleh tangan2 yang ganas..
Mekarmu dipagari dan dibajai ketaqwaan..
Menyinarkan NUR keimanan..






7 comments:

sham a.k.a bob said...

menariknya blog ucu... muslimah sungguh... alhamdullilah... anyway, saya tau apa makna mencapab tuh... huhuhu... mencari + publisiti.. yay..! 10 markah utk saya... ok ok, i will follow u... =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Salam Ziarah dari Jamal dan Terima Kasih Jamal ucapkan sebab Ukhty sudi join Segmen Bloglist Blog Jamal yang tak seberapa tue..

Jamal dah verify entry nie dan link ke Blog Jamal sekali. Dan penyertaan Ukhty telah Jamal terima dan boleh tengok kat sini ye..

SENARAI PESERTA SEGMEN BLOGLIST BLOG JAMAL

Ade pembetulan untuk entry nie..Jamal blaja kat UTM Skudai..bukan UITM la Ukhty..hehe..Dan jamal memang orang Johor pun..

Dan pasal header tue, actually pic tue diambil mase pg Saudi..Memang ade plan nak blaja ke Cairo,tapi belum ade rezeki lagi..InsyaAllah..mohon doa ukhty ye..Amin..Jamal nak masuk Markaz Nil..nak belajar Bahasa Arab..

Sebenarnye Jamal banyak ngaji kitab-kitab kuning, kitab pondok je..xde blaja agama secara formal pun..:-)..bawah nie blog Jamal yang Islamic sikit..hehe

MA'RIFATULLAH

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

tertinggal lagi 1 nak jawab..pasal profile "author" tue..

nanti Jamal update complete resume ye..siap dengan result exam skali tau..resume sekarang tue untuk orang yg dah ade work experiences..biasenye memang x letak result exam yang lama-lama..nanti Ukhty tengok balik ye resume tue..Jamal tolong update balik tau..

ucu keyna said...

akhi sham a.k.a bob >> bkn 10 makah..tp 100% hehe ^_^

akhi jamal >> hehe..ok akhi..jazakAllah ^_^ modah-mudahan dpt smbung blaja ke bumi anbia :)maaf la sbb bnyk slah info =.="

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Amin..pasal references untuk CV tue confidential la..hehe

Aida Omar said...

GOOD LUCK dear~

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal dah ade Domain baru tau kawan-kawan..

www.jamaluddin.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kisah ibnu umar dan pengembala kambing

Ini post melekat..xleh nk cabot2 dah…

Nk post terbaru..meh scroll ke atas..

Moge ade manfaat ^_^

Pada suatu hari yang sangat panas, Ibnu Umar keluar bersama dengan seorang kawannya. Di dalam perjalanan, mereka bertemu dengan seorang pengembala kambing di padang pasir. Pengembala tersebut sedang berpuasa. Ibnu Umar terkejut dengan kewarakan pengembala tersebut, sanggup berpuasa di kala cuaca panas sebegitu.

Ibnu Umar ingin menguji kewarakan pengembala tersebut.

Ibnu Umar: Apa pandanganmu jika aku membeli seekor kambing gembalaanmu, dan aku memberinya kepadamu untuk dimakan dagingnya?
Pengembala: Kambing-kambing ini bukan kepunyaanku, aku hanya mengembalanya sahaja. Ini adalah kepunyaan tuanku.
Ibnu Umar: Katakan sahaja kepada tuanmu bahawa kambing itu telah dimakan serigala.

Pengembala tersebut menunjukkan jarinya ke langit lalu bertanya: “ Maka di manakah Allah?”

Ibnu Umar merasa kagum dengan pengembala tersebut, lalu meminta pengembala tadi membawanya berjumpa dengan tuannya. Ibnu Umar membebaskan pengembala tadi dari tuannya, membeli kambing-kambing tersebut dan menghadiahkan kambing-kambing tersebut kepada pengembala tadi.

Kisah ini ditulis oleh Ibnu Jauzi dalam kitabnya 'Safwatus Sofwah'(صفوة الصفوة)(2/188)
Sumber: http://www.saaid.net/tarbiah/116.htm

Moral:

  1. Allah sentiasa ada bersama kita dan memerhatikan setiap amal perbuatan kita walau di mana kita berada dan dalam apa jua keadaan sekalipun.
  2. Berkata benar adalah sangat penting kerana ia merupakan sifat mukmin sejati.
  3. Iman yang tinggi akan membantu kita dalam menghadapi godaan-godaan dunia.(harta benda, hawa nafsu, dan lain-lain)